Wil jij met mij trouwen?

Ben jij klaar voor de volgende stap in jullie relatie maar heeft jouw vriend/vriendin dit niet door met de subtiele hints? Dan is het tijd om zelf het heft in eigen handen te nemen. Want anno 2020 hoeft het niet meer traditioneel en maakt het niet uit wie degene is die dé vraag stelt. Uiteraard gaan we voor de, JA IK WIL! Daarom schrijven wij dit blog om te proberen een “awkward” moment te voorkomen.

Een traditie met grote waarde

Het klopt, wij gaven net aan dat het anno 2020 niet meer uit maakt wie de vraag stelt, maar eigenlijk is je schoonouders om toestemming vragen een oude traditie met grote waarde. Geven ze akkoord om de hand te vragen van hun kind, dan kan je ze misschien gelijk om tips vragen 😉. Of misschien kan je het zo goed met ze vinden en betrek je ze in het complot!
Mocht je toch liever niet deze traditie willen volgen wegens omstandigheden of het volledig voor iedereen stil willen houden, kan je altijd nog je (schoon)ouders als eerste inlichten..

Put a ring on it!

Wat een opluchting, je schoonouders vinden het helemaal leuk dat je hun zoon/dochter ten huwelijk gaat vragen! Dat was één hindernis die je al hebt overwonnen. Maar nu… nu is het tijd om de verlovingsring uit te zoeken, alleen weet je wel de juiste ringmaat? Vraag een goede vriend of vriendin, vaak weten zij wel de maat. Wil je het liever geheim houden? Vraag haar ouders of probeer er dan zelf achter te komen. Slingert er regelmatig een ring rond in huis, neem deze dan onopgemerkt mee naar een juwelier. Mochten jullie vaak samen zijn en is dit lastig? Zeg dan dat je bijvoorbeeld even een boodschap gaat doen. Is dit te verdacht? Schakel dan iemand in die vraagt of je bijvoorbeeld even langs komt voor een kop koffie of wat er bij jullie past!

De perfecte locatie

Kies een aanzoek die bij je past, je hoeft je niet persé romantischer voor te doen dan dat je bent. Maar heel eerlijk, wie droomt er stiekem niet van een huwelijksaanzoek bij een diner met kaarslicht. Of een hotel/slaapkamer vol met rozenblaadjes. Ook iets wat je goed thuis kunt organiseren. Laat iemand haar uit huis lokken en ga aan de slag.

Mocht het aanzoek buiten zijn, houd dan een plan B in gedachten, want niets is zo onvoorspelbaar als het weer in Nederland. 😉

Schakel mensen in 

Hoe meer mensen het weten, hoe groter de kans is dat het bij je partner terecht komt. Vertel het daarom niet aan teveel mensen. Wij adviseren één á twee dierbaren het te vertellen. Want het is voor hen net zo lastig als voor jou om het geheim te houden. Wil je gebruik maken om je partner weg te lokken of moet je haar ring maat weten? Vertrouw dan mensen die goed in dit complot kunnen helpen.

Vanuit je hart

Jij kent je partner het aller beste, je weet wat hij/zij wel en niet leuk. Een huwelijksaanzoek is jullie moment en zal altijd bij jullie blijven. Vertrouw op je eigen instinct, dan komt het zeker goed! Je huwelijksaanzoek hoeft namelijk niet persé een Pinterest plaatje te worden. Heel veel succes!

Wil je nu meer informatie over trouwen? Bekijk onze website!

Liefs,

Lynsey
Team Trouwdag.nl

Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Laat een opmerking achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.