Welke trouwjurk past bij jouw figuur?

Klein, lang, rond of juist heel smal? Het maakt niet uit. Zolang jij je goed voelt in de trouwjurk die jij draagt straal je dat ook uit. Je wilt waarschijnlijk graag de pluspunten van je body accentueren en de dingen waar je minder blij mee bent ook minder laten opvallen. Welke jurk moet je dan hebben voor jouw figuur? Wij zetten er een aantal op een rijtje. 

Peerfiguur 

Met je smalle schouders en een goed stel heupen behoor jij bij de mensen met een peerfiguur. Ga bij dit figuur voor de details in het lijfje, de bovenkant van je trouwjurk. De perfecte modellen voor jouw figuur zijn los vallende jurken of de prinsessen trouwjurk. De modellen vestigen de aandacht voornamelijk op het lijfje en de smalle taille. Het mermaid model is minder geschikt voor iemand met een peerfiguur. 

Zandloperfiguur 

Een volle boezem, smalle taille en brede heupen? Jij hebt een zandloperfiguur! Een strapless jurk of een jurk met decolleté passen goed bij je figuur. Liever geen hele strakke jurk? Een fit en flare model zal je ook prachtig staan. 

Appelfiguur 

Een appelfiguur wordt ook wel een diamantvormig figuur genoemd. Hier past een mooi wijd uitlopende rok goed. Hierdoor creëer je met de jurk een zandlopermodel. 

Rechtfiguur 

Heb je een rechtfiguur? Probeer dan een jurk te dragen waardoor je langer lijkt? Denk aan een jurk met een v-hals. Schoudervulling kan je beter vermijden. Een jurk wat je de aandacht op je taille legt kan ook een goede keus zijn. 

Klein of Lang 

Ben je wat kleiner dan gemiddeld? Kies voor een slank silhouet en strakke lijntjes als je wat langer wilt lijken. Ook jurken met een v-hals of diepe decolleté zijn geschikt voor kleine mensen. Een prinsessenjurk kan een klein persoon beter mijden. Ben je juist lang? Ga juist voor een prinsessenjurk waar kleine mensen wat zullen verdwijnen in zo’n jurk zal dat bij lange mensen niet gebeuren. Een jurk met een split kan juist extra aandacht geven op je prachtige lange benen. 

Zwanger 

Ook voor bruiden die in verwachting zijn, zijn er veel leuke positie trouwjurken die je met een zwangere buik kan dragen. Een mooi model waar je buik goed in uitkomt is het empire model. Dit model is strak tot vlak onder de borst en loop daarna recht naar beneden. Hierdoor hoef je de jurk vaak ook niet veel te vermaken omdat deze los valt en er voldoende groei ruimte zit.   

Inspiratie opdoen? Hier vind je verschillende aanbieders van prachtige trouwjurken.  

Liefs,

Lynsey
Team Trouwdag.nl

Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Laat een opmerking achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.