Wat moet je weten als je gaat trouwen?

Het kiezen van de jurk, het proeven van de bruidstaart en het samenstellen van het diner. Allemaal superleuke dingen om te regelen voor jullie bruiloft. Naast de leuke dingen moeten er ook minder leuke dingen worden geregeld zoals het papierwerk.  

 

In een blog hiervoor schreven we al over in ondertrouw gaan. Met in ondertrouw gaan laat je al het een en ander vastleggen zoals welke achternaam je gaat dragen.  

Sinds januari 2018 trouw je automatisch in beperkte gemeenschap van goederen. Je kan er natuurlijk wel voor kiezen om in gemeenschap van goederen te trouwen maar wat voor jou het beste is, is voor iedereen verschillend. Mochten jullie onverhoopt toch gaan scheiden is het wel zo fijn dat het juridisch allemaal goed geregeld is. Als je niks regelt, ben je dus automatisch in beperkte gemeenschap van goederen getrouwd, waardoor alle bezittingen voor het huwelijk niet onder de gemeenschap van goederen vallen.  

Voorwaarden huwelijk 

Voordat je kan gaan trouwen of een geregistreerd partnerschap aan kan gaan moet je aan een aantal eisen voldoen. Zo moeten jullie allebei 18 jaar of ouder zijn. Jullie mogen niet al met iemand anders getrouwd zijn en als je/jullie onder curatele staan hebben jullie toestemming nodig van de curator om te trouwen. Ook mogen familieleden niet met elkaar trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan. Voldoen jullie niet aan een van deze voorwaarden en willen jullie toch heel graag trouwen? Dan kunnen jullie dispensatie aanvragen bij de minister van Justitie en Veiligheid. 

Geldzaken 

Bespreek ook jullie geldzaken. Welke inkomsten en bezittingen hebben jullie? Wees open en eerlijk naar elkaar, ook over schulden. Zet jullie bezittingen en schulden in een overzicht. Het is ook handig om een gezamenlijke rekening te openen waarop jullie iedere maand een vast bedrag storten. Dit is voor de vaste lasten maar bijvoorbeeld ook voor vakanties en onvoorziene uitgaven.  

Hebben jullie al het papierwerk geregeld en is het tijd voor het uitzoeken van de trouwjurk, bruidstaart of locatie? Op onze website vind je veel inspiratie zodat jullie dag perfect wordt!  

Liefs,

Lynsey
Team Trouwdag.nl

Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Laat een opmerking achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.