Wat moet je regelen als je wilt trouwen in de tuin?

Tuinbruiloft

Helaas is het niet toegestaan om overal te trouwen. Per gemeente zijn er een aantal officiële aangegeven trouwlocaties. Heb je een andere locatie op het oog, zoals een bruiloft in jullie tuin, dan moet er het een en ander geregeld worden. Het ligt aan je gemeente wat je allemaal moet regelen. Ook mag er niet op elke locatie tot laat muziek worden gedraaid.

De perfecte (tuin)locatie

Waar moet de perfecte tuin aan voldoen? Allereest moet er natuurlijk voldoende ruimte zijn voor het aantal gasten dat jullie uitnodigen. Is er voldoende plaats voor de verschillende onderdelen van jullie bruiloft? Elke locatie kan met een goede tent en prachtige decoratie worden omgetoverd tot de perfecte trouwlocatie.

Overdekt

In Nederland is het helaas niet altijd even mooi weer. Daarom is het belangrijk dat je hier op in speelt. Zorg dat er tenten zijn waar gasten naar toe kunnen mocht het toch onverhoopt gaan regenen. Je kan partytenten huren speciaal voor bruiloften. Deze hebben net dat beetje extra. Een grote schuur kan ook prachtig zijn. Zorg dat de tent en/of schuur ook mooi aangekleed zijn.

Eten en drinken voor gasten

Het eten en drinken is een belangrijk punt voor een tuinfeest. Om kosten te besparen zou je de catering allemaal zelf kunnen regelen. Realiseer je wel dat het ontzettend veel werk is om dit allemaal zelf te regelen. Het brengt vaak een heleboel stress met zich mee. Om dit te voorkomen kan je een cateringbedrijf inhuren. Meestal is het mogelijk om een arrangement te boeken en betaal je een vaste prijs per persoon.

Muziek

Op een bruiloft is er natuurlijk muziek. Denk goed na over hoe jullie dit gaan aanpassen bij een bruiloft in de tuin. Het is handig om te weten wat de regels zijn voor het draaien van harde muziek in de avonduren. Ook verstandig om je buren in te lichten mochten ze niet zijn uitgenodigd. Als laatste kan het handig zijn om even kort te sluiten hoe het zit met de stroomvoorziening. Het zou vervelend zijn als de hele omgeving opeens zonder stroom zit omdat jullie een feestje vieren.

Extra kosten

Vaak denken mensen dat een tuinfeest een stuk goedkoper is dan wanneer ze het op een externe locatie geven. Dit is echter niet altijd waar. Je bespaart een hoop in de kosten voor het huren van een zaal, er van uitgaan dat het je eigen tuin is, en je bespaart ook een hoop in kosten wanneer je de drankjes zelf regelt, dit is per persoon ook een stuk goedkoper. Toch zijn er een hoop extra kosten voor het huren van tenten, extra wc, decoratie en extra materiaal zoals servies, tafels etc.

Op trouwdag.nl bieden wij een overzicht van bedrijven welke jou kunnen helpen bij het organiseren van jullie “tuinbruiloft”.

Liefs,

Lynsey
Team Trouwdag.nl

Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Laat een opmerking achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.