Wat kost een trouwlocatie?

Waarschijnlijk een van de duurste uitgaven van je bruiloft, de locatie! Je kan het natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt. Wil je trouwen op een chique landgoed of kies je voor een kleine intieme bruiloft. Veel locaties hebben mooie all-in deals, waardoor jullie voordeliger uit zijn.

Richtprijs trouwlocatie

Het is lastig om een prijs te noemen omdat de trouwlocatie heel afhankelijk is van bepaalde factoren. Er zijn een flink aantal zaken waar de eindprijs allemaal vanaf kan hangen. Maar we hebben een richtlijn wat je aan kan houden. Een hele dag op de locatie, met ongeveer 30 dag gasten en 80 – 100 gasten in de avond. Ga dan maar uit van €5.000 tot €7.500 om je bruiloft te vieren.

Ligging trouwlocatie

De ligging van je trouwlocatie bepaalt ook mede de prijs. Een locatie in hartje Amsterdam is vele malen duurder dan een locatie in het noorden van Friesland. En een heel landgoed kost waarschijnlijk ook meer dan alleen een zaal van een partycentrum. Vraag ook tijdens het contact of de catering is inbegrepen. Hierdoor kan de totale prijs bij sommige locaties nog meevallen.

Je kan er ook voor kiezen om thuis te trouwen. In onze blog van afgelopen week vertellen wij meer daarover. Het hoeft namelijk niet altijd goedkoper te zijn om thuis te trouwen.

Seizoen

Het seizoen is ook een belangrijke factor bij het bepalen van de prijs voor de trouwlocatie. Het hoogseizoen om te trouwen is van juni tot september. Als jullie in deze maanden willen trouwen moet je rekening houden met een hogere prijs. Wees er op tijd bij want in het hoogseizoen ben je niet de enige die op locatiejacht is! Als je liever wat geld wilt besparen kan het raadzaam zijn om niet in het hoogseizoen te trouwen.

Neem tijdens je zoektocht naar de perfecte locatie een kijkje op trouwdag.nl. Hier vind je prachtige locaties door heel Nederland!

Liefs,

Lynsey
Team Trouwdag.nl

Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Laat een opmerking achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.