Waarom zitten er eigenlijk blikjes achter een trouwauto?

Het maakt vaak veel herrie en het valt lekker op, blikjes achter je trouwauto! Maar wat is de gedachte hier achter?

Traditie

Het is een traditie van lang geleden! Het werd vroeger al gebruikt toen mensen nog met paard en koets rondreden. Als het bruidspaar de koets verliet werden er blikjes achter gehangen. Door het kabaal wat deze blikjes veroorzaken werden de geesten verjaagd! Later is dit soort van bijgeloof veranderd in meer een traditie.

Persoonlijk

Tegenwoordig zie je vaak gepersonaliseerde blikjes. Drinkt een van jullie een bepaald drankje veel? Gebruik deze lege blikjes voor achter de auto. Of versier de blikjes met persoonlijke teksten en woorden erop. Naast de blikjes kunnen jullie prachtige lintjes aanmaken en zijn jullie klaar.

Alternatieven

Je kan ervoor kiezen om geen blikjes te doen maar de trouwauto te versieren met bijvoorbeeld ballonnen. Een tekst achter op jullie trouwauto met een boodschap of een spreuk wat symbool staat voor jullie liefde kan ook een leuk alternatief zijn voor blikjes.

Of jullie nu iets met bijgeloof hebben of niet de geluiden van de blikjes zijn ook feestelijk en iets wat in principe eenmalig achter de auto hangt. Het staat leuk op de foto en het wegrijden zorgt voor een feestelijke touch.

Meer inspiratie of meer lezen over bruiloften? Neem een kijkje op onze website.

Liefs,

Lynsey
Team Trouwdag.nl

Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Laat een opmerking achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.