Vier tips voor een thema bruiloft

Een bruiloft met een thema maakt jullie dag uniek. Een thema kiezen is lastig, het ene thema vergt meer werk dan het ander thema. Door het kiezen van een thema, krijg je een rode draad. Alles van je bruiloft kan je makkelijker doorvoeren. Wij hebben vier thema’s voor jullie uitgezocht.

Seizoenenbruiloft

Bij het kiezen van de trouwdatum denken jullie vast ook na over in welk seizoen je graag zou willen trouwen. Een winterbruiloft kan net zo mooi zijn als een zomerbruiloft. De charme van de kou en misschien wel sneeuw in de winter geven aan je trouwreportage een extra effect.

Italiaanse bruiloft

Voor een Italiaanse bruiloft hoef je niet per sé met al je gasten naar Italië af te reizen. Met alleen al het eten bij een Italiaanse bruiloft kan je ontzettend veel kanten op. Je denkt al snel aan pizza of spaghetti maar de Italiaanse bruiloft is veel breder dan dat. Wat dacht je van een heerlijke risotto of canneloni. Aan het eind van de avond kan je een foodtruck laten  komen in Italiaanse stijl, wie lust er nou geen lekker stuk pizza na al dat gedans?

Bohemium bruiloft

Bij dit thema zie je kristallen, dreamcatchers, veel bloemen, kleuren en gehaakt textiel terug. Het huren van banken en comfortabele stoelen voor een buiten ceremonie is zeker verstandig voor het creëren van dat lounge achtige gevoel, maar in plaats van meubels kan je ook tapijten en kussen plaatsen om te loungen. Een tipi tent mag niet ontbreken. Naast een mooi bruidsboeket  zie je bij dit thema ook vaak bloemen in het haar van de bruid. Een fijne bijkomstigheid voor dit thema is dat je als bruid geen hakken hoeft te dragen, laarzen zijn het helemaal bij dit thema!

Geïnspireerd op een film of een serie

Doe jij je bruiloft graag helemaal op je eigen manier en trek jij je niks aan van wat andere vinden. Ga dan voor een bruiloft gebaseerd op je favoriete film of serie. Een Harry Potter bruiloft, met boterbier, toverstokjes en stropdassen in de kleuren van de afdelingen? Als je meer fan bent van Disney past Beauty and the Beast of een Assepoester bruiloft misschien beter bij je.

Een goed uitgewerkt thema zie je terug in alles; van de uitnodiging en de bedankjes tot de tafeldecoratie bij het diner. Welk thema hebben jullie op je bruiloft?

Liefs,

Lynsey
Team Trouwdag.nl

Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Laat een opmerking achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.