Vier maanden voor je bruiloft

Afgelopen maand schreven we een blog met een aantal tips waar je aan moet denken vijf maanden voor je bruiloft. Er is inmiddels al weer een maand om en de bruiloft komt dichterbij, we hebben een aantal punten voor je verzameld waar je zeker aan moet denken.

Openingsdans

Een openingsdans is niet verplicht. Zie jij of je partner het echt niet zitten? Doe het dan niet! Als een van jullie twee het met tegenzin moet doen wordt het vaak geforceerd en dat wil je niet op een dag die voor jullie perfect moet zijn. Het uitkiezen van de muziek voor de openingsdans kan een lastige opgave zijn. Er zijn zo veel liedjes bruikbaar, maar jullie willen natuurlijk wel origineel zijn. Denk goed na over welke toon jullie willen zetten. Een romantische moment of toch meer up tempo. Willen jullie het hele lied of liever kort maar krachtig?

Een van de belangrijkste functies van een openingsdans is dat jullie op de dansvloer staan en laten zien dat het feest gaat beginnen!

Tips;

  • Wacht in ieder geval tot iedereen aanwezig is, en het eerste drankje gedronken is.
  • Kies geen vast tijdstip, begin al jullie er klaar voor zijn.
  • Liever geen dans? Een dance battle kan een leuk alternatief zijn. De bruid danst met haar vriendinnen tegen de bruidegom met zijn vrienden.
  • Start met een groepsfoto, iedereen op de dansvloer voor een foto en dan doorpakken met een dansnummer. Een veilige manier om onder de openingsdans uit te komen.

Trouwringen

Als eens nagedacht waar jullie de trouwringen willen uitzoeken? Dit kan bij een juwelier, edelsmit of trouwringen specialist. Pas verschillende ringen en wees eerlijk. Een trouwring draag je immers je hele leven. Aan elke trouwring hangt ook een ander prijskaartje. Gemiddeld wordt er in Nederland zo’n €1.500 voor de ringen uitgegeven. Om de trouwringen net wat meer karakter te geven kan je de ringen laten graveren. Houdt rekening met een levertijd van ongeveer twee weken. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van hoe de ring er uit ziet.

Cadeaulijst

Het maken van een cadeaulijst is een must tegen de voorbereidingen voor de grote dag. Gasten kiezen graag iets van de door jullie samengestelde lijst, zodat ze zeker weten dat ze jullie een plezier doen. Geen inspiratie? Je kan natuurlijk altijd geld vragen. Een bruiloft is immers een grote uitgaven en op deze manier kan je, je bruiloft deels bekostigen.

Liefs,

Lynsey
Team Trouwdag.nl

Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Laat een opmerking achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.