Trouwjurken passen, waar let je op?

Spannend! Je hebt je een select gezelschap uitgenodigd en een afspraak gemaakt bij een bruidswinkel. Waar moet je nu echt op letten bij het passen van een trouwjurk? 

In onze blog van afgelopen week schreven wij al een aantal tips over waar je aan kan denken bij het kopen van een trouwjurk. Een tip was bijvoorbeeld om foto’s van jurken te verzamelen die je aanspreken. De andere tips lees je hier. 

Bruidslingerie  

Bruidslingerie wordt ook wel de foundation van je bruidsjurk genoemd. Bij de meeste bruidswinkels kunnen ze je goed adviseren wat de juiste lingerie is onder jouw droomjurk. Met het passen kan je het beste huidkleurige naadloos ondergoed dragen. Een strapless beha is ook zeker een aanrader.  

Bruidsschoenen 

Zorg dat je je bruidsschoenen mee neemt bij het passen van je trouwjurk. Heb je deze nog niet? Geen paniek in de bruidswinkel hebben ze vaak verschillende exemplaren welke je kan proberen om te kijken wat het beste staat. Neem ook een klem of haarelastiek mee zodat je je haar kan opsteken. Dit kan handig zijn bij het passen van de jurk. Zo kan je gelijk zien hoe de jurk staat als je je haar uit je gezicht haalt of opsteekt.  

Accessoires 

Misschien heb je hier zelf al een beeld bij en weet je zeker dat je geen sluier wilt. Probeer er toch één met passen. Misschien verras je jezelf wel. Of trouw je in de winter en wil je kijken hoe het staat als je iets warms over je trouwjurk draagt. Probeer het allemaal! We willen niet dat je achteraf denkt ‘had ik maar’. 

Wachten 

Houd er rekening mee dat het leveren van een trouwjurk ongeveer vier tot vijf maanden duurt maar door de coronacrisis kan dit misschien nog langer zijn. Ga in deze tussentijd op zoek naar een mooi bruidskapsel, boeket of sieraden. 

Nog op zoek naar een trouwjurk? Bij ons vind je verschillende aanbieders. Neem hier een kijkje. 

Liefs,

Lynsey
Team Trouwdag.nl

Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Laat een opmerking achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.