Trouwen in het buitenland

Trouwen in het buitenland

Als jullie willen trouwen in het buitenland zijn er een aantal zaken waar je naast een bestemming en vervoer rekening mee moet houden. Je mag namelijk niet in elk land zomaar trouwen. Je moet nagaan of je volgens de rechten van dat land (als vreemdeling) mag trouwen. Dit kan je doen bij buitenlandse instanties waar je trouwt.

Zijn jullie woonachtig in Nederland dan moet je jullie huwelijk laten registreren in het basisregistratie personen. In sommige landen moet je bewijzen dat je nog niet getrouwd bent. Hier heb je een ongehuwd verklaring nodig.

Genoeg over het papierwerk! Kies jullie droombestemming en ga na wie jullie willen uitnodigen en wat zij er eventueel voor over hebben. Een huwelijk in de Toscane is super gaaf maar als de helft van jullie gasten het laat afweten is de dag misschien toch wat minder perfect. Ook belangrijk is om ruim van te voren een save-the-date de deur uit te doen. Voor een huwelijk in het buitenland is het verstandig om dit ongeveer 1,5 tot 1 jaar van te voren te versturen.

Praktische zaken

Ook goed om over na te denken: hoe ga je jouw trouwjurk vervoeren naar de buitenlandse trouwlocatie. Je trouwjurk stop je niet in je handbagage of sporttas. Ga je met het vliegtuig? Bespreek van te voren hoe je je jurk gaat vervoeren. Vaak kan je aan het cabinepersoneel vragen of ze drie bagagevakken in de cabine vrijhouden, zodat je hier je trouwjurk kan inleggen. Vaak mag je met een trouwjurk ook als eerste boarden en kan je rekening houden op een special treatment van de stewardess, super chill!

Jurk veilig aangekomen op de bestemming? Bezoek ook nog even de trouwlocatie. Voldoet alles aan je verwachtingen en is alles echt geregeld?

Als het eindelijk zo ver is; GENIET! Laat alles los en vertrouw op je weddingplanner of ceremoniemeester, locatie en al het ander moois wat deze prachtige dag jullie te bieden heeft.

Trouwdag.nl heeft een aantal weddingplanners die ervoor kunnen zorgen dat jouw buitenlandse bruiloft tot in de puntjes is verzorgd! Neem snel een kijkje op onze website.

Liefs,

Lynsey
Team Trouwdag.nl

Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Laat een opmerking achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.