Trouwen in de winter

Trouwen in de winter
De meeste bruidsparen trouwen in de zomer omdat het dan lekker weer is en ze het dan ook nog buiten kunnen vieren. Trouwen in de winter heeft ook zo zijn charmes, want het is zeker romantisch! Maar in dit seizoen zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Wij geven je tips!

Winterse trouwlocatie
Als het koud is, is het natuurlijk handig om een locatie te zoeken die binnen is. Op deze manier hebben jullie en jullie gasten geen last van de regen, sneeuw, hagel of kou. Wil je het winterseizoen toch een beetje terug laten komen tijdens jullie bruiloft? Zorg dan voor winterse decoratie. Denk aan de kleuren wit, zilver en blauw.

Wat doe je aan?
In principe kun je, als bruid, de trouwjurk aan die je wilt, of dat nou met korte of lange mouwen is, jullie zijn toch binnen. Als jullie trouw- en feestlocatie niet op dezelfde plek zijn, zorg dan dat je een mantel of jas hebt die jou kan beschermen tegen koud of slecht weer.

Trouwfoto’s
Een fotoshoot kan natuurlijk niet ontbreken op deze prachtige dag. Houd rekening met de locatie. Je wilt immers geen foto’s van jullie op een sombere locatie (waar bijvoorbeeld de sneeuw aan het smelten is en de takken van de bomen zijn afgebroken). Ook in de winter zijn er prachtige fotolocaties waar jullie helemaal tot jullie recht komen. Een hele goede fotograaf helpt natuurlijk ook 😉.

Winterse catering
Wanneer je aan winters eten denkt, denk je aan stamppot, erwtensoep, glühwein en warme chocolademelk. Natuurlijk super leuk om een stamppotten buffet op jullie bruiloft neer te zetten. Maar wil je het toch iets chiquer? Bedenk dan creatieve manieren om stamppot te verwerken in jouw catering. Hier kan een cateraar jullie ook mee helpen. Daarnaast zijn appels en peren ook heel populair in de winter. Laat bijvoorbeeld seizoensfruit verwerken in jullie taart!

Wil jij hulp bij het regelen van jullie winterbruiloft? Kijk dan eens op onze website. Onze trouwleveranciers staan klaar om te helpen!

Liefs,

Lynsey
Team Trouwdag.nl

Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Laat een opmerking achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.