Tips voor het vinden van de perfecte trouwjurk!

Trouwjurk

Het is iets waar de meeste meisjes al van dromen sinds ze klein zijn: dé trouwjurk. Jouw bruiloft is het moment dat jij mag stralen in een prachtige (veel te dure) witte jurk. De keuze is groot en omdat je er al je hele leven over nadenkt is de druk om die ene jurk te vinden nog veel groter. Wij helpen je een handje op weg door je tips te geven voor het vinden van de perfecte trouwjurk.

Research

Vraag aan je vriendinnen naar welke bruidswinkels zij zijn geweest en luister naar de verschillende ervaringen. Doe daarnaast research online en bekijk verschillende merken en bruidswinkels. Op basis van de verschillende merken die worden aangeboden en de ervaringen van kennissen (denk ook aan online reviews!) van de bruidswinkel kun je jouw favoriete bruidswinkel kiezen en hier een afspraak maken. Het is goed om al een beetje een idee te hebben van het soort bruidsjurk dat jouw voorkeur heeft zodat je niet totaal overvallen wordt in de winkel. Maar heel belangrijk: laat je ook verassen (zie punt 3).

 

Goed advies is het halve werk

De mensen die je uitkiest om je bruidsjurk mee uit te kiezen zijn vaak erg belangrijk. Over het algemeen worden hiervoor de (schoon)moeder, zussen en beste vriendinnen voor gekozen. Spreek van tevoren goed af met hen wat voor soort advies je wilt ontvangen. Goedbedoeld advies is fijn maar het blijft jouw jurk en jouw dag! Laat je tevens adviseren door medewerkers van de bruidsmodezaak zelf en probeer ook eens totaal wat anders, je weet het nooit! En daarnaast: je kunt nooit immers te veel jurken passen 😉

 

Kies een jurk die past bij jouw persoonlijkheid

Dit is misschien wel het belangrijkste onderdeel aan het kiezen van jouw bruidsjurk. Het moet namelijk niet voelen alsof je ‘verkleed’ gaat, maar het moment dat je jouw bruidsjurk past moet het voelen dat jij het gewoon bent. Het is altijd leuk om op social media, blogs en Pinterest te kijken naar de laatste trends op het gebied van trouwjurken maar hier moet je absoluut geen rekening mee houden wanneer je een bruidsjurk gaat kiezen. Het is niet voor niets dat bijna iedere bruid zegt over het moment dat ze haar perfect trouwjurk vond: ik voelde het gewoon. Laat je persoonlijkheid en eigen style terugkomen in je bruidsjurk. Ben jij trendy en sta je graag in the spotlight? Dan mag een gedurfde jurk! Als jij meer een klassieke bruid bent hoef je echt niet over the top te gaan met je bruidsjurk.

Twijfel?

Bij twijfel, niet doen. Beslis daarom niet te overhaast. Wanneer je twijfelt of je wilt gewoon nog even verder kijken voor de zekerheid hoeft dat geen probleem te zijn. Het is jouw dag, jouw jurk en daarnaast een hele grote uitgave. Kies voor jezelf en wanneer dat betekent dat je meerdere bruidszaken bezoekt dan hoort dat erbij.

 

Wij wensen je veel plezier met uitzoeken van dé jurk! Laat je ons weten welke het is geworden?!

Liefs,

Lynsey
Team Trouwdag.nl

Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Laat een opmerking achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.