Hoe kies je de beste trouwdatum voor jullie trouwdag?

Tips voor het kiezen van jullie trouwdatum!Trouwdag blog: hoe kies je je trouwdatum?

In ons vorige blog (Ja, ik wil en nu?) vertelden we je al wat de eerste stappen zijn die je neemt wanneer je zegt: Ja, ik wil. Eén van de eerste dingen is het kiezen van de trouwdatum. Dit klinkt misschien niet zo ingewikkeld, maar geloof ons, dit is vaak nog best een proces! Daarom geven we je in dit blog enkele tips om dit onderdeel van de voorbereiding jouw trouwdag zonder stress door te komen.

Seizoen en maandkeuze

Over het algemeen kunnen we stellen dat de mei/zomermaanden het meest populair zijn onder bruidsparen. Niet gek natuurlijk in verband met de heerlijke temperaturen die deze maanden met zich meebrengen. Het fotomoment, de receptie, het aansnijden van de taart; het kan nu eventueel allemaal buiten. De meest populaire trouwmaanden zijn daarbij de maand mei, juni en september. Dit komt doordat zij net buiten het hoogseizoen vallen. Toch is het ook zeker de moeite waard om een bruiloft in de herfst/winter te overwegen. Het zorgt voor een totaal andere bruiloft ervaring, voor zowel jullie als voor de bruiloftsgasten! Stel je eens voor: foto’s in de prachtige herfstkleuren of wellicht in de sneeuw. Gaaf toch?

 Speciale trouwdatum

Elk jaar zijn er weer speciale data die veel bruidsparen kiezen. Zo is in 2019,  09-09-2019 erg populair en de meest populaire dag om te trouwen is (logischerwijs) 19-09-2019. Uiteraard wordt trouwen op deze datums vanzelf duurder en zullen onderdelen als een trouwlocatie sneller vol zitten. Wij geven daarom als tip om een datum te kiezen die speciaal is voor jullie als bruidspaar. Denk hierbij aan de dag dat jullie elkaar hebben ontmoet, de eerste kus of de verlovingsdatum! Zo’n datum blijft namelijk altijd speciaal en bovendien zal dit schelen in de kosten.

Dé trouwdag.nl tip voor het kiezen van je trouwdatum

Al jaren is vrijdag de meest populairste dag om te trouwen. Een vrij logische keuze: de volgende dag zijn de meeste mensen vrij van het werk waardoor ze (maar) één vrije dag hoeven op te nemen. De daaropvolgende meest populaire trouwdag is zaterdag, hoogstwaarschijnlijk met dezelfde reden. Trouwen op deze dagen zijn om deze reden wel duurder. Mede hierom is er een nieuwe trend rondom trouwdagen ontstaan en dit is gelijk een tip die we jullie willen meegeven! Het is tegenwoordig een trend om als bruidspaar al op maandag te trouwen (met enkel de getuigen) en dan op vrijdag/zaterdag in het bijzijn van alle bruiloftsgasten ‘echt’ te trouwen. Dit bespaart jullie niet alleen geld, maar dit zorgt er vooral voor dat je je eigen trouwambtenaar in kan zetten!

Veel plezier met de voorbereiden van jullie trouwdag! Neem ook een kijkje bij de rest van de blogs en als we jullie kunnen helpen met jullie speciale dag neem dan zeker contact met ons op.

Liefs,

Team Trouwdag.nl

Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Laat een opmerking achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.