Tips om je bruidsfotograaf te kiezen

Na enige tijd in het voorbereidingsproces voor jullie grote dag is het tijd om een keuze te maken voor een bruidsfotograaf. Deze keuze wordt vaak onderschat, maar is zeker belangrijk. Niet alleen tijdens jullie bruiloft is het belangrijk een goede fotograaf te hebben gekozen, maar ook ná de grote dag is dit natuurlijk essentieel voor de herinneringen. Want wat blijft er uiteindelijk over na een prachtige bruiloft? Juist! Foto’s en video’s!

In dit blog geven wij van Trouwdag.nl een aantal tips om jullie te steunen tijdens het maken van deze keuze.

  1. Klik met de fotograaf

Zorg ervoor dat jullie beide een goede klik hebben met de fotograaf. Want naast een fotograaf is deze persoon natuurlijk ook gewoon een ‘daggast’ op de belangrijkste dag van jullie leven. Wat wellicht kan helpen hierbij is om een kennismakingsafspraak te maken met de fotograaf/fotografen die jullie op het oog hebben.

2. Waar wil je gefotografeerd worden?

Denk van tevoren ook goed na over de plek(ken) waar jullie gefotografeerd willen worden. Het is belangrijk om dit met de toekomstige fotograaf te bespreken. Kies een plek waarbij jullie allebei een goed gevoel bij hebben en waar de dag het beste samengevat kan worden voor later!

3. Plan niet te strak

Plan altijd voldoende tijd in om de fotoshoot te doen. Hiermee voorkom je dat jullie gehaast de foto’s moeten nemen en dit kan ten koste gaan van de kwaliteit. Door rustig de tijd te nemen voor alle foto’s en geen gejaagd gevoel te krijgen kunnen jullie de mooiste foto’s maken!

4. Denk aan jullie budget

Bepaal van tevoren hoeveel jullie ongeveer kwijt willen zijn aan een fotograaf. Bedenk hierbij hoeveel het jullie waard is mooie foto’s te laten schieten. De waarde van foto’s drukt zich natuurlijk niet alleen uit in geld, maar ook in emotionele waarde. Want uiteraard zul je de foto’s in de toekomst nog vaak voorbij zien komen.

We hopen jullie met deze tips verder geholpen te hebben bij het maken van de keuze voor een fotograaf! Mocht je nog vragen hebben dan beantwoorden we die met veel plezier! We geven je graag persoonlijk advies. Klik hier voor ons aanbod aan bruidsfotografen en laat je inspireren!

Liefs,

Lynn
Team Trouwdag.nl

Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Laat een opmerking achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.