Spannend! Het kopen van je trouwjurk

Wauw gefeliciteerd! Je partner is op zijn of haar knieën gegaan en nu zijn jullie verloofd! Langzamerhand wordt het tijd om op zoek te gaan naar de trouwjurk van je dromen. De meeste brides to be hebben weinig tot geen ervaring met trouwjurken. Enkele zijn een keer mee geweest met een vriendin maar de meeste zijn nog nooit in een bruidsjurkenwinkel geweest, dus waar moet je eigenlijk opletten? 

Afspraken 

Het is raadzaam om een afspraak te maken in de winkel waar jij hoopt je droomjurk te vinden. Het passen van trouwjurken neemt namelijk veel tijd in beslag, vaak wel twee uur. Door een afspraak te maken weet je zeker dat het personeel alle tijd voor je heeft en kan je rustig aan verschillende jurken passen. 

Wie gaan er met je mee? 

Neem de mensen mee die voor jou belangrijk zijn. Gemiddeld nemen aanstaande bruiden 4 personen mee maar met meer komt ook voor. Houdt er wel rekening mee dat hoe meer mensen je meeneemt hoe meer meningen je te horen krijgt en of dat het nu makkelijker maakt weten wij niet ;-). Je kan natuurlijk ook gewoon je partner meenemen. Het verrassingseffect is dan wel weg maar dit gebeurt regelmatig en is zeker niet vreemd. 

Passen passen passen 

Yes, je mag eindelijk passen! De paskamers van een bruidsjurken winkel zijn ruim opgezet en voorzien van veel en grote spiegels zodat je alles goed kan zien. Vaak gaat er iemand van de winkel met je mee om te helpen aantrekken en je kan even rustig met hem of haar praten zonder dat de meningen om je oren vliegen. 

Regelmatig is de eerste jurk die je past de jurk die het uiteindelijk wordt. Wees ook niet bang om een jurk te passen die buiten je comfortzone ligt. Door zo’n jurk te passen weet je vaak zeker wat je wel of niet zoekt. 

Als je een besluit hebt genomen dan moet de maat bepaald worden. Ben je van plan om nog wat af te vallen, ga je meer sporten of hoop je zwanger te zijn? Allemaal belangrijke dingen om te vertellen, zo weet je zeker dat ze de juiste maat bestellen. 

 Inspiratie opdoen voor trouwjurken? Op onze website vind je diverse adressen. Neem snel een kijkje!  

Liefs,

Lynsey
Team Trouwdag.nl

Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Laat een opmerking achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.