Nieuwe maatregelen omtrent bruiloften en corona!

Hoera! De maatregelen zullen de komende maanden wat worden afgezwakt, dit maakt het weer mogelijk om te trouwen in een wat groter gezelschap! De maatregelen worden natuurlijk alleen versoepeld als de corona cijfers goed blijven. We moeten niet te vroeg juichen maar we hebben toch alvast een klein vreugdedansje gedaan! 🙂

Omdat we ons kunnen voorstellen dat je door al die verschillende maatregelen even het overzicht kwijt bent zetten wij ze, vandaag maandag 11 mei, nog even op een rijtje, speciaal voor bruiloften:

  1. Per 1 juni 2020 mogen horecagelegenheden weer tot 30 gasten ontvangen. Deze gasten moeten wel gereserveerd hebben en 1,5 meter afstand houden. Dit geldt ook voor diner en trouwfeesten van bruiloften.
  2. Per 1 juli 2020 mogen horecagelegenheden weer tot 100 gasten verwelkomen (incl. personeel). Ook nu alleen op basis van reservering en als iedereen 1,5 meter afstand houdt.
  3. Per 1 juli 2020 zijn bijeenkomsten van 100 personen weer toegestaan! De 1,5 meter geldt ook in deze situatie en bij de 100 personen hoort ook het personeel. Bruiloften kunnen dus doorgaan mits jullie allemaal op 1,5 afstand kunnen zitten!

Het is natuurlijk ten alle tijden belangrijk om te kijken wat er voor jullie bruiloft past en hoe jullie dit kunnen organiseren zodat het past binnen regeles van het RIVM.

Tips

Naast de bovenstaande nieuwe regels zijn er vast stellen welke alleen willen trouwen als de situatie weer helemaal ‘normaal’ is. Voor deze stellen verzamelde wij de afgelopen tijd de volgende tips;

  1. Verplaats jouw bruiloft naar het najaar van 2020. Een winterbruiloft heeft namelijk haar eigen charmes. Lees er hier meer over.
  2. Bang dat alle trouwdata ’s bezet zijn? Trouw op een maandag, dinsdag, woensdag of zondag. Dit zijn minder populaire dagen om te trouwen maar dit maakt ze niet minder geschikt!
  3. Naast de landelijke regels van het RIVM hebben gemeente vaak ook nog eigen aanvullende regels. Bekijk goed wat voor jullie gemeente geldt.

Verder is het goed om te weten dat het bij het doorgaan van een huwelijk het gaat om het wettelijk sluiten van het huwelijk. Hiermee wordt bedoeld de huwelijksvoltrekking bij de gemeente, in de kerk of op een officiële trouwlocatie. Een trouwfeest kan tot 1 juni 2020 sowieso niet door gaan. De max. 30 personen geldt namelijk alleen voor de huwelijksvoltrekking. Horecagelegenheden mogen vanaf 1 juni wel max. 30 personen ontvangen en vanaf 1 juli zijn dat 100 personen. Het is goed om dan samen met de locatie te overleggen wat de mogelijkheden zijn binnen de regels.

Alle informatie van dit blog is afkomstig van de websites van de Rijksoverheid en het RIVM .

Liefs,

Lynsey
Team Trouwdag.nl

Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Laat een opmerking achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.