Kies in 6 stappen jullie trouwlocatie!

Yes, time to pick your dream location! Je bent al enige tijd bezig met de voorbereidingen van jullie grote dag, de basis is gelegd en dus is het nu tijd voor de volgende grote stap: het zoeken naar de perfecte trouwlocatie! Het zoeken hiernaar kan best overweldigend zijn, want hoe vind je een locatie die jullie beiden leuk vinden, bereikbaar is voor de gehele gastenlijst, past binnen jullie budget en de stijl van je trouwdag en daarnaast niet al geboekt is? Het is zeker mogelijk! Met de juiste tips & tricks maken we samen een feestje van het zoeken naar de perfecte trouwlocatie!

1.Get inspired

Is het niet heerlijk om met jullie trouwdag bezig te zijn? Ga lekker samen op internet snuffelen, bekijk trouwlocaties op het internet, bezoek samen een open toptrouwlocatie route en praat met familie en vrienden! Vraag naar hun ervaring en op basis van welke criteria zij hun locatie hebben gekozen. Zo kom je er samen achter wat jullie allebei belangrijk en leuk vinden en kun je naar de volgende stap.

2. Begin met het maken van een longlist

Landhuizen, boerderijen, partycentra, strandpaviljoenen, hotels of het stadshuis. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een trouwlocatie van! Jij en je partner hebben vast al wel enig idee van wat voor soort locatie jullie willen of in welke regio. Op Trouwdag.nl kun je gemakkelijk door het invullen van de regio of plaats, je zoektocht starten. Je ziet dan gemakkelijk een overzicht van trouwlocaties in de gewenste regio. Stel de volgende vragen bij de locaties die jullie leuk vinden:

  • Is het geschikt voor het aantal gasten dat je wilt uitnodigen?
  • Is de trouwlocatie goed bereikbaar voor alle gasten?
  • Spreekt de buitenkant en inrichting aan de binnenkant van de locatie jullie aan? Wellicht zoek je iets met veel groen eromheen zoals een kasteel of zoek je juist een intieme feestlocatie of een locatie op het water.
  • Is het geschikt voor de onderdelen van de trouwdag die jullie hier willen spenderen (ceremonie, diner, feest?)

Kies hieruit ongeveer 8 locaties die jullie beiden aanspreken en ga dan verder met het maken van de shortlist.

3. Van een longlist naar een shortlist

Nu is het tijd om te bepalen welke onderdelen voor jullie bij het kiezen van een trouwlocatie het belangrijkst zijn: kosten, bereikbaarheid of bijvoorbeeld de uitstraling. Bespreek de voor- en nadelen van alle locaties. Ga goed na wat voor jullie haalbaar én echt belangrijk is. Van de ongeveer 8 gekozen locaties is het de bedoeling dat je terug gaat naar 3 of 4 trouwlocaties.

4. Bezoek de shortlist

Actie! De overige 3 of 4 trouwlocaties verdienen een bezoekje. Neem een notitieboekje en stel van te voren vragen op: wat wil je weten over de locatie en wat zijn de zogenoemde ‘dealbreakers’? Wat voor dinervormen biedt de locatie bijvoorbeeld aan? Wat voor opties bieden ze als het gaat regenen? Kun je de trouwlocatie exclusief huren? En als laatste tip: vergeet geen foto’s te maken!

5. Offertes aanvragen

Eindelijk hebben jullie de locaties in het echt mogen bewonderen, yes! Waarschijnlijk hebben jullie beiden al een favoriet, maar deze moet natuurlijk ook binnen het budget passen. Tijd om de offertes aan te vragen. Bij de offerte aanvraag komen automatisch een paar vragen zoals:

  • De geplande trouwdatum en of jullie hier eventueel van af willen wijken.
  • Hoeveel dag- en avondgasten jullie van plan zijn uit te nodigen (tips voor het maken van de gastenlijst vind je hier)
  • De planning voor (avond) eten

 

6. Kiezen maar!

En dan is het zover: je krijgt de offertes binnen en nu is het alleen nog bepalen welke het gaat worden! Na al dat online speurwerk, het bezoeken van verschillende locaties, het (discussiëren) of bespreken met je partner heb je een passende offerte gekregen met een daar bijhorende droomlocatie! Gefeliciteerd! En nu maar genieten van jullie droomlocatie..

Heb jij je droomlocatie gevonden? Of ontvang je graag persoonlijk advies? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Voor een overzicht van ons aanbod in trouwlocaties ga je naar deze pagina.

Liefs,

Lynn
Team Trouwdag.nl

Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Laat een opmerking achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.