Je bruiloft verzekeren

In deze periode zullen vast bruidsparen denken ‘had ik maar een verzekering afgesloten’. Een verzekering afsluiten voor jullie bruiloft kan verstandig zijn omdat je natuurlijk altijd te maken kan krijgen met onvoorziene omstandigheden. Het is belangrijk dat je goed helder hebt wat de verzekering wel en niet dekt! Zeker nu met alle coronamaatregelen hebben veel verzekeraars hun polisvoorwaarden aangepast en valt niet alles zomaar meer onder de dekking.  

De verzekering 

Een verzekering voor je bruiloft is eigenlijk hetzelfde als een evenementenverzekering maar dan speciaal voor bruiloften. Een bruiloft verzekering vergoedt de schade die je lijdt als jullie huwelijk niet door kan gaan buiten jullie schuld om of verplaatst moet worden zoals op dit moment veel het geval is. De Goudse en Ditzo zijn partijen waarbij je een bruiloft verzekering kan afsluiten.  

Basis of aanvullend 

Met een verzekering ben je vaak verzekerd tegen de totale kosten die jullie uitgeven maar ook hier geldt, niet elke verzekering is hetzelfde! Waarbij de ene partij maar een polis heeft waar alles in wordt beschreven heeft een andere partij een basis dekking met aanvullende pakketten. Over het algemeen verzekeren bruiloften alles van buitenaf. Dit betekent dat alle schade op geen enkele manier door jullie zelf veroorzaakt mag zijn. Verzekeringen dekken vaak ook een eerstegraads overlijden. Dit verschilt wel vaak met verzekering. Nogmaals, lees dus goed de voorwaarden en kleine lettertjes! 

Extra 

Hoewel een verzekeraar altijd het grijze gebied probeert uit te sluiten zijn er altijd extreem bijzondere omstandigheden die in het zogeheten ‘grijze gebied’ vallen. Veel bedrijven binnen de trouwbranche zijn best geneigd om met jou te overleggen om een passende oplossing voor beide partijen te vinden. Zeker als je het huwelijk alleen wilt uitstellen is overleg een goede optie. Hoe korter van tevoren je de bruiloft afzegt, hoe duurder het vaak wordt.  

Ben jij ‘save’ en hebben jullie een verzekering afgesloten? Je kan je nu zorgeloos richten op het plannen en organiseren van jullie bruiloft. Op onze website vind je veel inspiratie.  

Liefs,

Lynsey
Team Trouwdag.nl

Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Laat een opmerking achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.