Ja, ik wil! Tijd om te plannen

You did it! Je huwelijksaanzoek is gelukt! Je partner heeft gezegd: JA IK WIL! Iedereen is op de hoogte gesteld en je geluk kan niet meer op! Alleen, waar start je nu? We delen graag met jou verschillende voorbereidingen waar je nu al mee kan starten. Want het plannen is begonnen!

Wil je liever niet teveel stress? Een weddingplanner kan veel voor je uit handen nemen! In onze lijst met trouwinspiratie hebben wij verschillende toppers staan die je graag helpen!

De datum

Zonder een datum, geen huwelijk! Het is belangrijk om een datum zo snel mogelijk vast te stellen en dit al door te geven aan mensen die je graag aanwezig wilt hebben bij jullie huwelijk. Kies één datum waar jullie het beide mee eens zijn en kies ook een back-up datum. Een mooie datum kan zijn de dag waarop jullie een relatie kregen of wanneer jullie een eerste date hadden. Een back-up datum is geen slecht idee wanneer verschillende locaties van grotere waarde bij jullie zijn.

De meeste data van 2020 staan al vast of moesten helaas verschoven worden. Een populaire datum voor 2021 is 21-12-21. Nog iets langer de tijd nodig en wil je graag op een originele datum trouwen, heb je dan al eens gedacht aan 02-02-2022 of 22-02-2022?

Budget vaststellen

Voordat je het huwelijk kan gaan plannen is het belangrijk om te weten wat jij en je partner willen uitgeven aan een huwelijk. Probeer dit ook zoveel mogelijk na te leven, hoe moeilijk dit ook kan zijn! Pas wanneer jullie een budget hebben kan je gaan plannen. Bepaal samen welke onderdelen voor jullie erg belangrijk zijn en waar je extra budget voor over hebt.

Maak er samen een droomhuwelijk van

Wil graag dat jij en je partner er samen een droomhuwelijk van maken? Ga dan moodboarden. Ga samen het internet af en maak op bijvoorbeeld Pinterest een bord of knip plaatjes uit magazines. Maak een lijst met trouwlocaties en kijk of jullie ideeën samenkomen of bekijk hoe je jullie ideeën kunt samen brengen tot een droomhuwelijk!

Gastenlijst

Wel of niet die verre oom en tante uitnodigen? Het opstellen van een gastenlijst blijft toch altijd één van de lastige dingen aan een trouwdag. Begin er daarom op tijd mee. Maak als eerste apart een lijst met mensen die sowieso moeten komen. Voeg dit samen tot één, merk je dat sommige niet overeenkomen, bespreek dit met elkaar om samen te bepalen waarom iemand wel of niet uitgenodigd zou moeten worden.

I say YES to the dress

Een trouwjurk uitzoeken, een bijzonder en mooi moment maar ook een stressvol moment. Want het is super belangrijk hier al vroeg mee te beginnen. Want hoe weet je nou wat de perfecte jurk is? Bepaal een budget en oriënteer welk soort jurk of merk je echt mooi vindt. Neem niet teveel mensen mee tijdens het passen van bruidsjurken, want hoe meer meningen hoe meer jij beïnvloed kan worden, en je huwelijk draait om jou! Vergeet ook niet op tijd afspraken te plannen, de weekenden zijn namelijk vaak drukker dan doordeweeks. Vraag ook of je de jurk later nog eens mag passen wanneer jou dat meer geruststelling geeft.

Heel veel plezier met de voorbereidingen en probeer er vooral van te genieten!

Liefs,

Lynsey
Team Trouwdag.nl

Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Laat een opmerking achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.