Ja, ik wil! En nu?

Het is zover: je bent gevraagd! Je hebt eindelijk die drie woorden gezegd: JA IK WIL! Vervolgens heb je je (schoon)ouders gebeld, ben je langs al je vrienden gegaan en heb je het uiteraard even goed gevierd. En nu?! Zoveel te doen! Waar begin je? Wij gaan je de aankomende maanden door middel van blogs meenemen in dit hele proces. We beginnen vandaag door de eerste paar stappen van de voorbereiding in het kort te beschrijven. Dan heb jij in een klein overzicht staan wat je de eerste tijd te doen staat na het uitspreken van die drie mooie woorden: Ja, ik wil…

De datum

Hoe krijg je zo’n grote groep mensen allemaal bij elkaar op één dag? Het is daarom van belang om de datum zo snel mogelijk vast te stellen. Ga daarom alvast vroeg nadenken over een datum en vraag vast na bij de meest belangrijke familieleden en vrienden of zij kunnen op deze datum.

 

De gastenlijst

Eén van de meest lastige dingen aan de trouwdag is voor de meeste stellen het opstellen van de gastenlijst. Begin op tijd met de eerste opzet van deze lijst. Tip: probeer voor jullie samen van te voren een doorslaggevende reden te bepalen om iemand uit te nodigen of niet.

 

Budget vaststellen

Bepaal samen met je geliefde hoeveel jullie willen besteden aan de bruiloft en probeer dit na te leven, hoe moeilijk dit ook kan zijn. Pas wanneer jullie dit bepaald hebben kunnen jullie gaan kijken naar de volgende punten die horen bij de eerste voorbereidingen van jullie trouwdag. Bepaal samen welke onderdelen jullie erg belangrijk vinden en waar meer budget naar toe mag. En welke onderdelen wellicht op een andere manier geregeld kan worden.

 

Oriënteren op de trouwlocatie

Eigenlijk kun je hier niet snel genoeg mee zijn! Trouwlocaties zijn erg gewild, en zitten vaak al ver van tevoren volgeboekt. Wij raden je dan ook aan om hier zo snel mogelijk mee te zijn. Ga je dus al in een vroeg stadium oriënteren op wat voor soort locatie jullie zouden willen. Denken jullie aan iets buiten zoals een tuin, strand of een echte feestlocatie? Tip: er worden door het land ook diverse toptrouwlocatie routes gegeven. Dit is niet alleen leuk dagje uit voor en je lief, maar hierdoor kom je er ook achter wat je leuk en dit kan nog wel eens anders zijn dan je in eerste instantie verwacht!

 

Oriënteren op bruidszaken

Het wordt vaak onderschat hoe vroeg je al moet gaan passen voor een bruidsjurk. Dus nee, lieve meiden, zodra je gevraagd bent mag je echt al op zoek gaan naar dé jurk! Het is dus ook echt niet gek om je al in een vroeg stadium te gaan oriënteren op mogelijke bruidsmerken die je leuk vindt en bruidszaken die hierbij passen. Je kunt in dit traject ook alvast bedenken welke dierbaren je bij het passen van de jurk wilt hebben, want wanneer je een afspraak maakt moeten diegene natuurlijk ook kunnen! Vergeet ook niet op tijd een afspraak te maken want bruidszaken zijn vaak erg druk in het weekend.

We gaan je de aankomende weken meenemen in alle stappen die horen bij de voorbereidingen. Te beginnen met je te oriënteren op de trouwlocatie. Wij zijn zelf fan van de open trouwlocatie routes en zullen hier zelf ook bij aanwezig zijn. Volgende week lees je hier meer over!

 

Liefs,

Team Trouwdag.nl

Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Laat een opmerking achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.