Hoe maak je een gastenlijst voor je bruiloft?

Checklist Trouwdag.nl

Het lijkt misschien niet zo lastig maar voor veel bruidsparen blijkt het een hele opgave: de gastenlijst maken voor de bruiloft. Kies je voor een grote bruiloft inclusief avondfeest waarbij een paar mensen meer of minder niet uitmaakt? Of hou je het intiem met een klein gezelschap? En kies je ervoor om familie die je nauwelijks spreekt wel uit te nodigen? Of die oude vriendinnen van school? Wij loodsen je door middel van dit blog door het maken van de perfecte gastenlijst.

  1. De eerste versie

Voor de meeste stellen is de gastenlijst opstellen een hele opgave. Want tja, nodig je die verre oom uit omdat je moeder dit graag wil? En nodig je alleen collega’s uit met je wie ook echt een band hebt of nodig je gelijk het hele kantoor uit? Tip: begin eerst gewoon eens met het opschrijven van letterlijk iedereen die je aanwezig zou willen hebben op je bruiloft. Deel de lijst gemakkelijk in op je familie, collega’s en vrienden. De eerste schifting dient als een basis, waarvan je langzaamaan kunt gaan strepen. Nog een handige tip: er zullen ook mensen zijn die je wel uitnodigt maar die nog wel eens vervelend kunnen zijn. Denk aan die ene vriendin die nogal kan gaan schreeuwen met iets teveel drank op of je schoonmoeder die nogal vervelend uit de hoek kan komen. Maak van deze personen ook een lijstje en geef deze even door aan de ceremoniemeesters. Zij kunnen dan een extra oogje houden diegenen en ze in de gaten houden.

  1. Bepaal je maximaal aantal gasten

Wanneer je een paar weken/maanden verder bent heb je ongeveer een idee van de trouwlocatie en het budget dat jullie willen besteden. Dit zorgt ervoor dat je automatisch door middel van je trouwlocatie een maximaal aantal gasten bereikt en daardoor ook het budget per gast kunt bepalen. Dit kan dus betekenen dat je zult moeten gaan schrappen. Wij adviseren je om je gastenlijst te verdelen in drie categorieën (ja, misschien en nee). Doe dit beide apart, leg de lijsten daarna bij elkaar en kijk samen welke gasten erover blijven.

  1. Wegstrepen maar

Stel voor jezelf en je partner bij de laatste twijfels een criterium waaraan de persoon moet voldoen. Bijvoorbeeld heb je deze al minstens een half jaar niet persoonlijk gesproken? Wegstrepen. Of heeft deze persoon je niet persoonlijk gefeliciteerd op je verjaardag? Wegstrepen. Bepaal wat voor jou en je partner belangrijke kenmerken zijn in een vriendschap en maak dit onderdeel van de lijst.

  1. Ready to go!

Yes, het is jullie gelukt! De gastenlijst is klaar. Het is tijd om iedereen op de hoogte te stellen van jullie trouwdatum (lees hier tips voor het kiezen van jullie trouwdatum!) en is het tijd de save-the-date kaarten te versturen (hier kun je leuke kaarten vinden!). Tijd voor de volgende stappen, veel succes!

Wat vind jij van onze tips? Heb jij nog andere ideeën? Laat het ons weten! Bekijk voor meer tips over de voorbereidingen voor jullie huwelijk hier.

Liefs,

Team Trouwdag.nl

Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Laat een opmerking achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.