Hoe kom je achter de juiste ringmaat?

Als het moment is aangekomen dat jij je vriend of vriendin ten huwelijk wil vragen, dan heb je natuurlijk een ring nodig. Maar hoe weet je nou welke ringmaat de juiste is? Wij hebben een aantal manieren voor je op een rij gezet, zodat jij de prachtigste ring voor je partner kunt kopen.

Meet het zelf op
Heeft jouw partner altijd de zelfde ring om? Dan wordt het lastiger om de maat te achterhalen. Je moet dan maar net geluk hebben dat hij/zij de ring in huis laat slingeren. Maar heeft jouw partner meerdere ringen en heb je een momentje om de ringmaat stiekem op te meten, dan kun je dit makkelijk met een liniaal doen. Meet de doorsnede van de ring met de liniaal (Neem de rand niet mee). Het aantal millimeters van de doorsnede is de ringmaat.

Pas de ring zelf
Wanneer je de ring een keer in handen hebt schuif deze om een van je vingers en onthoudt tot waar deze ring komt. Op deze manier kun jij dit zelf opmeten of aangeven aan de juwelier die het voor jou op kan meten.

Hulp
Een ringmaat is geen onderwerp waar veel over gesproken wordt. Maar als je geluk hebt weet iemand in de omgeving van jouw partner de ringmaat wel. Of laat hen de ringmaat van je partner subtiel vragen. Dit is natuurlijk veel minder opvallend.

Het lukt niet?!
Als je met geen mogelijkheid subtiel achter de ringmaat van jouw partner kunt komen, koop dan de gemiddelde maat. De gemiddelde vrouwenmaat van een ring is 17 en 17,5.

Nu nog een mooie ring!
Wij helpen jou met inspiratie voor trouwringen. Op onze website vind je namelijk verschillende juweliers. Zij kunnen jou ook helpen met de juiste (en allermooiste) ring.

Liefs,

Lynsey
Team Trouwdag.nl

Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Laat een opmerking achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.