Drie maanden voor je bruiloft

Bruidskapsel

Wat gaat de tijd snel. Er is alweer een maand om! De bruiloft komt steeds dichterbij en je vraagt jezelf steeds vaker af; ben ik niks vergeten in de voorbereidingen? In dit blog helpen we je een handje en geven we een aantal tips waar je aan moet denken drie maanden voor jullie bruiloft.

Versturen van de uitnodigingen

We verzamelden eerder een aantal tips voor het opstellen van je gastenlijst. Gelukt? Tijd om de uitnodigingen te versturen. Houd rekening met de levertijd van de kaarten. Bestel daarom drie maanden voor je bruiloft de trouwkaarten. Neem in je bestelling altijd wat extra kaarten mee. Het kan namelijk voorkomen dat je per ongeluk iemand bent vergeten of dat er bij de postbezorging wat misgaat. Op de linkerkant van de binnenzijde van de kaart kan je extra informatie kwijt, zoals cadeautips en de gegevens van de ceremoniemeester. Dit kan je ook op een los kaartje bij de trouwkaart vermelden. Voordat je kaarten gedrukt worden, kun je van tevoren een proefdruk krijgen.

Proefkapsel

Weet je al wat je met je haren wilt of leg je het lot in handen van je kapper? Zorg dat je vooraf wat foto’s van bruidskapsel hebt verzameld die jij mooi vindt en neem ook een foto van je trouwjurk mee. Je kapper kan zo bepalen welk kapsel goed bij jouw vorm van je hoofd en bij jouw trouwjurk past.

Vraag ook naar de conditie van je haar. Als je dat een aantal maanden voor je trouwdag doet, is er voldoende tijd om je haar in de juiste conditie te krijgen. Haarproblemen zijn roos, gespleten haar, foute kleur haarverf, vet haar of juist heel droog slap en futloos haar. Zorg ook dat het vooraf duidelijk is wat de kosten voor je kapsel zijn. Zo voorkom je verrassingen en weet je of het in je budget past.

Trouwbedankjes

Na afloop van je bruiloft kan je ervoor kiezen om je gasten een trouwbedankje mee te geven. Zo hebben ze een leuk aandenken aan jullie mooiste dag! Maar wat zijn originele huwelijksbedankjes? Je kan het zo gek maken als je zelf wilt en let op… een trouwbedankje is natuurlijk niet verplicht. Hebben jullie een themabruiloft? Je kan dit thema weer terug laten komen in het bedankje. In deze blog geven wij tips voor trouwbedankjes.

Foto’s maken

Wat je vaak ook ziet, is dat er tegenwoordig een photobooth aanwezig is. Daar kunnen de gasten zelf een foto maken. Vaak is het mogelijk om de fotostip te personaliseren. Zo kan je meteen met een leuke tekst je gasten bedanken en in de foto verwerken.

Ben jij nog opzoek naar een kapper voor je bruidskapsel of wil jij je nog even oriënteren voor een leuke trouwbedankjes? Bekijk onze website of onze webpagina over haar en make-up.

Liefs,

Lynsey
Team Trouwdag.nl

Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Laat een opmerking achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.