Do’s en don’ts op een bruiloft deel 2

Oh yes, the big day is arriving! Jullie gaan trouwen! Uiteraard wil je dat deze dag vlekkeloos verloopt en dat iedereen straalt van geluk. Niks geen overboekingen, verkeerde kleur bloemen of mislukte taarten! Om deze vreselijke weddingscenario’s te voorkomen zetten wij enkele do’s and don’ts voor je op een rijtje.

Do: Het is jullie dag. Ik herhaal: het is jullie dag!

Iedereen heeft natuurlijk een mening over jullie bruiloft, wat je allemaal wel of niet zou moeten doen. Maar het draait allemaal om jullie en de liefde. Maak je geen zorgen om andermans verwachtingen maar hou je bezig met hoe jullie de droomdag voor je ziet. Let er daarnaast ook op dat je geen beslissingen neemt om andere mensen een plezier te doen. Of dat er over het budget wordt gegaan om andere bruiloften te evenaren.

 

Don’t: Laat je gastenlijst niet beïnvloeden door je omgeving

Trouwen is een grote kostenpost.  Spendeer daarom jullie tijd (en geld) op die dag alleen aan de mensen met wie je deze bijzondere aangelegenheid echt wilt delen. Natuurlijk zullen je ouders het heel fijn vinden als je de hele familie uitnodigt, maar deze beslissing ligt geheel bij jullie! Wil jij tips over het bepalen van je gastenlijst? Lees dan dit blog.

 

Don’t: Drink niet teveel en vergeet niet te eten

Er is bijna niks erger dan een dronken bruid… Dit is vaak de combinatie van niet eten en de drankjes die de gehele dag door worden geserveerd. Tip: bespreek dit van tevoren met je getuige/bruidsmeisje en help elkaar met het eten van kleine hapjes tussendoor. Zo kun je gerust toch wat van die heerlijke champagne nemen!

 

Don’t : Laat de planning niet over aan een vriend/kennis

Naast dat het gewoon superleuk is om familie, vrienden of kennissen in te schakelen voor bepaalde aspecten van jullie bruiloften, scheelt dit vaak ook in de kosten. En laten we eerlijk zijn: een bruiloft is vaak al duur genoeg! Maar wij willen je er toch op attenderen wat de consequenties kunnen zijn van het inschakelen van een kennis of ‘amateur’. Helaas ontstaat er toch soms frictie, of durft het bruidspaar niet precies aan te geven wat zij wensen, waardoor er alsnog een professional wordt ingeschakeld. Maak vooraf goed de keuze voor jezelf of je dit aandurft.

 

Do: Huur professionals in

Hoe heerlijk is het als je de aankleding en eventplanning uit handen kan geven aan een weddingplanner? Menig bruidspaar heeft dit als een geschenk ervaring en wij vinden dit zeer begrijpelijk! Niks zo stressvol als het plannen van je bruiloft! Vergeet daarnaast ook niet goed te zoeken naar een fotograaf en videograaf die echt bij jullie als bruidspaar past.

En het belangrijkste: geniet! De dag is voorbij voordat je het weet dus geniet vooral van jullie momenten samen met alle mensen van wie je houdt. Heb jij nog andere do’s and don’t? Laat ze achter in de comments!

Liefs,

Lynsey
Team Trouwdag.nl

Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Laat een opmerking achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.