Dit heb je nodig voor een vintage thema bruiloft!

Jullie willen een persoonlijke en unieke bruiloft, maar de voorbereiding kan wel eens lastig zijn. Hoe zorg je dat alles bij elkaar past en jullie bruiloft toch een rode draad heeft? Een tip: geef jullie trouwdag een vintage thema! Dit maakt het organiseren makkelijker en op deze manier hebben jullie een houvast tijdens de planning. Bij dit thema kunnen jullie zelf een bepaalde tijdsperiode kiezen om vervolgens jullie je bruiloft aan te kleden in de stijl van dit thema. Vintage is alles uit de jaren 20, 30, 40, 50 en begin 60.

De uitnodigingen
Aan de uitnodiging zie je gasten meteen wat de stijl en de toon van je bruiloft is. Zorg voor gerecycled papier, bewerkt met kant en oude sieraden. Een geborduurde trouwkaart is ook een leuke optie.

 

Een vintage locatie
Wanneer jullie locatie nog niet in stijl is, kunnen jullie lekker los gaan met de decoratie en aankleding. Zet tijdens de ceremonie bijvoorbeeld allerlei vintage sofa’s en stoelen neer waar de gasten op kunnen zitten. Met lichtsnoeren en lampionnen kun je een gezellige sfeer creëren. Verder kun je veel hout in de decoratie verwerken. Denk aan donkere houten tafels met leuke kanten tafelkleedjes met neutrale kleuren. Ook kun je oude koffer(tjes) opstapelen, witte/beige bloemen gebruiken en goudtinten terug laten komen in de decoratie. Wil je ook in stijl op je bruiloft aankomen? Er zijn tegenwoordig volop mogelijkheden, denk aan oldtimers of een Volkswagen T1 busje.

Bruidsjurk en kostuum
Natuurlijk moeten jullie outfits ook bij het thema passen. Als bruid ben je natuurlijk dé persoon waar iedereen naar kijkt! Bij een vintage trouwjurk moet je denken aan een jurk met kant, tule, parels of veren. Daarnaast kun je subtiele sieraden of een bloemenkroontje toevoegen aan je outfit. De heren kunnen bretels en sokken met een gek printje dragen.

Entertainment
Het is natuurlijk hartstikke leuk om je gasten te vermaken met retro entertainment. Denk bijvoorbeeld aan een suikerspinkraam of een popcornkraam. Daarnaast kun je ook de bar vintage aankleden inclusief vintage barman. Muziek mag natuurlijk ook niet ontbreken tijdens jullie bruiloft. Om de rode vintage draad in de bruiloft te houden, zorg voor een DJ die retro liedjes draait. Jullie kunnen ook een leuke band laten komen die past bij jullie thema.

Vind je dit een leuk idee, maar weet je zelf niet waar je moet beginnen? Op onze website vind je allemaal professionals die graag willen helpen met de perfecte vintage bruiloft!

Liefs,

Lynsey
Team Trouwdag.nl

Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Laat een opmerking achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.