De do’s en don’ts voor gasten op een bruiloft

Bruiloften, altijd leuk maar je moet wel veel rekening houden met dingen: Welke outfit doe je aan? Wat voor ’n cadeautje ga je geven? en mag je iemand meenemen? Of je nou gast bent op een grote of een low-budget bruiloft, je moet je houden aan ‘regels’. Daarom hebben wij alle do’s en don’ts voor je op een rijtje gezet.

DON’TS

Een witte jurk dragen
Het is een veel voorkomende formaliteit om nooit een witte jurk op een bruiloft te dragen. Wanneer je een witte jurk draagt ben je namelijk in strijd met de bruid. Dit wordt nog steeds afgekeurd. De bruid moet namelijk degene zijn die opvalt op de dag van haar leven. Een van die manieren is om als enige een witte jurk te dragen tijdens de bruiloft.

Last minute afzeggen
Dit kan je echt niet maken. De kans is namelijk groot dat de bruid en bruidegom de drank en eten al hebben betaald. Op het laatste moment kunnen zij vaak het geld niet meer terug krijgen.

Iemand meenemen
Er is een kans dat je een uitnodiging krijgt zonder +1. Wanneer dit niet op de uitnodiging staat of verteld is dat je iemand mag meenemen dan moet je dit ook niet doen. Waarschijnlijk moeten de bruid en bruidegom zich houden aan een budget en dan wordt extra aanhang niet op prijs gesteld.

Extreem dronken worden
Het is super fijn dat je gratis kunt eten en drinken op een bruiloft, maar je kunt het ook overdrijven. Zorg dat je niet ladderzat op de dansvloer staat te twerken en lallend een speech gaat geven. Alcohol is leuk, maar ken je grenzen.

DO’S

Feliciteer de familie
Het feliciteren van de familie kan nooit kwaad! Waarschijnlijk zijn ze hartstikke blij en trots en vinden ze het alleen maar leuk dat zij ook felicitaties krijgen. Als je de familie niet kent, dan is dit een goede gelegenheid om jezelf voor te stellen.

Je telefoongebruik minderen
Tuurlijk kun je op een bruiloft een aantal leuke foto’s maken, maar als jij de hele tijd staat te appen of filmpjes staat te maken voor je story, dan kan dit erg storend zijn. Tijdens het jawoord is het verstandig om je telefoon helemaal uit te zetten. Het zou heel ongemakkelijk zijn als jouw telefoon af gaat tijdens dit moment.

Een cadeautje meenemen
Dit klinkt heel logisch eigenlijk. Het is namelijk gebruikelijk om tijdens een bruiloft een cadeau mee te nemen. Als je niet weet wat je moet geven, geef dan geld. Vaak staat er op de feestlocatie wel een brievenbusje waar jij je envelop met geld in kunt gooien.

Dans!
Het bruidspaar steekt vaak energie en moeite in het vinden van de juiste DJ of band. Het zal dus zeer op prijs gesteld worden wanneer er wordt gedanst. Doe dit dan wel na de openingsdans van het bruidspaar 😉.

Liefs,

Lynsey
Team Trouwdag.nl

Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Laat een opmerking achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.