De charmes van een winterbruiloft

Wanneer men denkt aan een trouwerij, wordt er al snel gedacht aan een lente of zomerbruiloft. Want dan is het vaak zonnig en droog. Wist je dat een winterbruiloft ook charmes met zich mee brengt? Wij geven je hier graag meer informatie over.

Winterse trouwlocatie

Het is handig om rekening te houden met het weer, want in de winter is het vaak koud. Daarom is het fijn dat je locatie geschikt is voor een winterbruiloft. Een binnen locatie is daarom wel een must. Wil je zelf de winterse charmes echt meemaken, dus buiten zijn wanneer het bijvoorbeeld sneeuwt, vraag dan of de locatie zowel een binnen- als buitenruimte heeft. Ook is het handig om de mogelijkheden te bespreken voor buiten, want je wilt niet dat jijzelf en je gasten nat worden of het koud krijgen. Denk daarom bijvoorbeeld aan tenten met verwarmingen.
Wil je het winter seizoen graag binnen laten terugkomen? Ga dan voor winterse decoratie. Denk aan de kleuren wit, zilver en blauw. Ga voor ijspegels en andere leuke aankledingen..

Wat doe je aan?

Je kan in principe gewoon voor je eigen droomjurk gaan. Bespreek met de bruidswinkel waar jij jouw trouwjurk haalt welke opties er zijn. Denk bijvoorbeeld aan mooie dichte schoenen onder de jurk of een jas/mantel die perfect past bij je jurk.

Trouwfoto’s

Hoe mooi zou het zijn, foto’s in een winter wonder land? En een fotoshoot mag natuurlijk sowieso niet ontbreken op jullie prachtige dag. Houd rekening met de locatie, ga voor een locatie die niet gelijk erg somber overkomt. Bij het uitzoeken van een trouwfotograaf is het belangrijk dat je hier over communiceert. Wie weet heeft hij of zij wel een super tof idee waar je zelf nog niet stil bij had gestaan.

Winterse catering

Een winterse catering kan een extra sfeer meebrengen. Als je een oer-Hollandse, winterbruiloft wilt hebben kan je denken aan stamppotten, glühwijn en warme chocolademelk. Uiteraard kan je dit ook op een chique manier presenteren. Denk aan een mooi opgemaakt bord met bijvoorbeeld een winterbloem als decoratie. Daarnaast zijn gestoofde appels en peren ook heel populair in de winter. Dit is meteen een leuke inhaker voor je trouwtaart.

Uiteraard kan je ook voor kleurrijk gaan en de catering niet thematisch aanbieden. Ga in gesprek met je cateraar en bekijk welke leuke ideeën zij eventueel kunnen inbrengen.

Wil jij hulp bij het regelen van jullie winterbruiloft? Kijk dan eens op onze website. Onze trouwleveranciers staan klaar om te helpen!

Liefs,

Lynsey
Team Trouwdag.nl

Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Laat een opmerking achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.