Dé bruiloft trends van 2019

De bruiloft trends van 2019!

Grote wereld trends die je terug ziet in de politiek en het bedrijfsleven, zoals duurzaamheid en het uitdragen van individualiteit, zie je ook terug in kleding en bruiloft trends. Zoals ieder jaar zijn ook grote ‘influental weddings’ in dit geval ‘the Royal wedding’ van Meghan Markle en Prins Harry van grote invloed op de trends van het desbetreffende jaar. De invloeden van de vrij simpele bruidsjurk van Meghan Markle zijn daarom vaak terug te zien in de bruidsjurken dit jaar. De replica van haar schoonzus, Kate Middleton, werd zelfs zo populair dat de H&M in 2018 met haar eigen versie op de proppen kwam!

Trouwkleding

Een opvallende trend in de trouwjurken is de lange mouwen. Meghan Markle is hierin de trendsetter! Daarnaast zien we veel kant en daarbij veelal een open rug, wat zorgt voor een sexy en toch elegante jurk. Zoals al eerder werd genoemd is het uitdragen van je individualiteit een trend en dit komt ook terug in het comfort dat bruiden steeds meer zoeken. Geen ellendige hakken, maar bruiden kiezen steeds vaker voor sleehakken of sneakers onder de bruidsjurk. Dit lijkt ook een logische keuze: want waarom pijnlijke voeten als niemand je schoenen kan zien?!

De bruidegom pakt wel iets meer uit dan een paar jaar geleden. Zo is het donkergroene pak een hit, en zien we ook steeds meer blokjes in het trouwbeeld voorbij komen. Go heren!

Catering

Ook het ouderwetse tafelen is er niet meer bij. Met z’n allen aan tafel zitten en een uitgebreid diner krijgen is er tegenwoordig niet meer bij. Foodtrucks, eethoekjes en buffetten komen steeds meer in opkomst. Het creëert een boho- en festival vibe die meer past bij de generatie van nu. Daarnaast hebben de gasten op deze manier de ruimte om rond te lopen en met iedereen een gesprek aan te gaan. Zo creëer je een ongedwongen sfeer.

Decoratie

Duurzaamheid is tevens een trend die je terug ziet in grote evenement als bruiloften. Stellen kiezen graag voor decoratie die weer hergebruikt kan worden. Daarnaast kiezen zij bewust voor items die kwalitatief goed genoeg zijn om weer voor andere doeleinden gebruikt te kunnen worden. Op de locatie zelf is het een trend om gouden, metalen en neon elementen te gebruiken. Dit zorgt voor vrij harde lijnen en stijlen, maar door de inzet van bloemen geeft dit een prachtig effect! Een andere grote hit is het toevoegen van een persoonlijke touch. Dit wordt vaak gedaan in de vorm van een fotohokje, een eigen bar met een thema drankje (het favoriete drankje van het stel bijv. gin- tonic) een ijsbar, late night snacks, of een camera waarop mensen filmpjes kunnen opnemen! Eén ding is zeker: bruiloften worden steeds persoonlijker en eigenlijk is niets te gek.

Trouwlocatie

We kunnen wel vaststellen dat een ‘perfecte feestzaal’ tegenwoordig steeds minder wordt aangevraagd. Stellen kiezen steeds vaker voor een strandtent, loods of een industriële locatie. Daarnaast kiezen ook steeds meer stellen voor een trouwlocatie met overnachting. Zo kun je enkele gasten de dag van tevoren al ontvangen voor een gezellig diner, of de dag erna gezellig bijpraten met een brunch!

Wat vind jij van de trends van 2019? Ga jij zelf trouwen dit jaar en zie jij bepaalde trends terugkomen? Wij zijn benieuwd! Laat het ons weten in de comments!

Liefs,

Team Trouwdag.nl

Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Laat een opmerking achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.