Catering trends voor jouw bruiloft!

Mensen bij een foodtruck

Grote borreltafel
Een borrelplankje heb je vast wel eens gemaakt wanneer er visite langs komt. Een klein plankje met wat toastjes, kaas, komkommer, salades en worst. Maar tijdens een bruiloft moet je het net iets groter aanpakken. Het is helemaal trendy om een grote tafel als serveerplank te gebruiken; een verzameling van heerlijke hapjes en gerechtjes die samen een groot kunstwerk vormen. De gasten die op jullie bruiloft komen kunnen er langs lopen met een bordje en pakken wat ze lekker vinden. Zorg dat er genoeg keuze is, dan ligt er voor iedereen wel iets lekkers op!

Hamburger station
Hoe leuk is een lange tafel waar jullie gasten zelf hamburgers kunnen bouwen? Het enige wat je hoeft te doen is zorgen voor de losse ingrediënten. Zet leuke bakjes op tafel met bijvoorbeeld ui, sla, komkommer of tomaat. Wanneer er veel gasten komen is het ook leuk om eens wat apartere ingrediënten op tafel te zetten. Wat dacht je van jalapeños, chips, champignons en verschillende soorten kaas. Vergeet uiteraard de sausjes niet. Een hamburger is namelijk niet compleet zonder saus. Tip: Serveer ook groente of sojaburgers voor de vegetariërs

Pizzabuffet
Met een pizzabuffet kan je haast niet de fout in gaan! Bijna iedereen houdt van pizza. Zet een aantal tafels op een rij en gooi er een leuk Italiaans, rood-wit geblokt kleedje overheen. Zo wordt het een feestje waarbij jullie gasten met hun bordje langs de pizzatafel mogen lopen. Zorg dat een cateraar pizza’s komt brengen zodat deze op tafel gezet kunnen worden. Nog leuker is het om pizzachefs, live pizza’s te laten bakken in een steenoven. Op deze manier kunnen de pizza’s op de buffettafel worden aangevuld. Vergeet niet om een aantal basilicumplantjes en potjes Parmezaanse kaas op tafel te zetten. Zo kunnen jullie gasten hun pizza nog meer smaak geven.

Desserttafel
Bedenk alle toetjes, taartjes, cupcakes en chocolaatjes die je lekker vindt, en zet deze op een leuk aangeklede tafel. Versier de tafel bijvoorbeeld met ballonnen, vlaggetjes, banners of leuke (nep)planten. Ook bij een desserttafel is het de bedoeling dat jullie gasten zelf hun desserts pakken. Zorg voor een mooie taart als centerpiece, om je desserttafel nóg aantrekkelijker te maken. Het is ook leuk om een aantal kapstokken onder elkaar aan een muur te hangen. Aan alle haakjes hang je dan allemaal verschillende donuts.

Onbezorgde trouwdag
En dan is er natuurlijk nog de grote dag zelf. Op de dag zelf zorgt de weddingplanner er ook voor dat alles in goede banen wordt geleid. Dus zowel jullie als jullie gasten kunnen ongestoord genieten van deze prachtige dag. Dit geeft enorm veel rust. Lekker toch?

Wil je meer informatie over catering trends of heb je vragen naar aanleiding van dit blog? Wij staan je graag te woord! Contact opnemen kan hier. Op zoek naar een weddingplanner voor jullie bruiloft? Bekijk ons aanbod aan weddingplanners, wellicht is het de perfecte match!

Liefs,

Lynsey
Team Trouwdag.nl

Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Laat een opmerking achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.