*Update* Bruiloft moeten annuleren vanwege het coronavirus?

Corona Header

Door de maatregelen welke de Nederlandse overheid heeft getroffen i.v.m. het coronavirus moeten veel bruidsparen hun bruiloft annuleren. Maar welke gevolgen heeft dit eigenlijk? 

*Update:

Bruiloften tot 1 juni

Alle bijeenkomsten en evenementen tot 1 juni zijn afgelast zo is afgelopen maandagavond bekend gemaakt. Voor huwelijken gelden aanvullende maatregelen. Dit betekent dat deze kunnen doorgaan mits er 30 personen of minder aanwezig zijn en deze personen minimaal 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden.

Echter zijn alle horecagelegenheden tot 6 april zeker gesloten. Helaas is het nog niet bekend hoe het er naar 6 april uitziet.*

Het eerste directe gevolg is natuurlijk dat de bruiloft niet door gaat. Ontzettend verschrikkelijk. Jullie hadden je er juist zo op verheugd maar om deze situatie heeft niemand gevraagd. Ga niet direct als een gek al jullie leveranciers bellen. Zij zijn ook op de hoogte dat alle activiteiten in Nederland worden afgelast en zullen met hun team allerlei noodoplossingen aan het verzinnen zijn om jullie zo goed mogelijk te helpen. Breng wel al jullie gasten op de hoogte. Het zal zeker niet als een verrassing komen en veel zullen er ook aan hebben gedacht hebben maar een persoonlijk berichtje middels een telefoontje of appje is wel zo netjes. 

Bruiloftsverzekering 

Er zijn bruidsparen die voor hun bruiloft een verzekering afsluiten. Helaas zijn er op dit moment geen verzekeringsmaatschappijen die nog bruiloft verzekeringen afsluiten. 

Heb je een bruiloftsverzekering en zou je gaan trouwen in de komende drie weken? Veel verzekeraars hebben hun polisvoorwaarden aangepast. Door deze aanpassing wordt een annulering/verplaatsing van de bruiloft vanwege het coronavirus bij nieuwe verzekerde niet meer vergoed. Heb jij voor die tijd al een bruiloftsverzekering afgesloten? Dan ben je waarschijnlijk wel verzekerd tegen coronagevallen. 

Hoe is je financiële situatie als je leveranciers afbellen? 

Dit is afhankelijk van de algemene voorwaarden van de leverancier waar jij mee akkoord bent gegaan. In de voorwaarden zal waarschijnlijk iets staan over ziekte. De leveranciers zullen niet zomaar afzeggen, en ze hebben een goed back-up-plan voor als ze bijvoorbeeld zelf ziek of om een andere redenen niet op jouw bruiloft kunnen leveren.  

Uiteindelijk zal het allemaal goed komen, alleen kan niemand op dit moment nog duidelijk zeggen hoe het allemaal wordt ingevuld en opgelost. Dit zal per bruiloft en leverancier bekeken moeten worden Niet alleen jullie, de bruidsparen, zijn de dupe van het coronavirus maar natuurlijk ook al jouw leveranciers. 

Trouwen in mei 

Trouw je na 1 mei? Maak je dan nog niet te druk! Er kan nog heel veel gebeuren en niemand weet hoe het er over 3 weken uit ziet. Als je nu al dingen gaat annuleren kost je dat sowieso geld. Ga ook zeker je leverancier niet lastigvallen. Zij zijn natuurlijk ook op de hoogte van deze situatie en zullen met de best passende oplossing komen voor alle partijen. Verstuur de uitnodigingen gewoon (we hopen dat je dat al hebt gedaan ;-)) en duim dat alles tegen die tijd is opgelost.  

Liefs,

Lynsey
Team Trouwdag.nl

Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

1 Opmerking

  1. DJ Agano

    - 5 juni 2020

    Verplaatsen kan, maar heeft inderdaad wat consequenties. Als de bruiloft door gaat, kan die corona-proof worden gemaakt. Ook het huwelijksfeest kan gewoon worden gevierd met deze 10 praktische ideeën: https://djagano.com/corona

Laat een opmerking achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.