Bruidstaarten proeven

Cake

Het proeven van de bruidstaart, misschien wel een van de leukste (en lekkerste) onderdelen van de voorbereidingen van jullie bruiloft, maar waar moet je eigenlijk beginnen?

Wanneer

Het moment waarop je het beste een bruidstaart kan gaan proeven, is afhankelijk van de levertijd van de bruidstaart. Deze levertijd kan namelijk nogal verschillen per patissier, maar als je uitgaat van zes maanden zit je sowieso goed. Jullie hebben dan voldoende tijd om de smaak te kiezen en het ontwerp door te lopen. Niet alle patissier hebben een lange levertijd. Ilse van FLOAK geeft aan dat het wel verstandig is om de datum van jullie bruiloft zo snel mogelijk vast te leggen bij jullie patissier. Hoe later, hoe groter de kans dat de datum bezet is. Dat is zeker bij ‘speciale data’ het geval. De proeverij kan dan altijd op een later moment worden ingepland.

Wat kan je verwachten?

Vooraf wil de patissier graag weten wat jullie lekker vinden. De patissier kan dan vast de smaken selecteren, want er zijn natuurlijk ontzettend veel smaken die je nooit allemaal op een proefsessie kan proeven. Wees vooraf zo specifiek mogelijk. Vermeld alles waarvan je denkt dat mogelijk interessant kan zijn. Houd je van een dikke laag fondant? Of vind je juist een dunne laag lekker? Veel of weinig slagroom? Laat het weten! Weten jullie al wat er bij de bruidstaart gedronken gaat worden? Geef dit ook door, dit kan ook belangrijk zijn bij het bepalen van de smaak.

Het proeven

Vaak ga je bij het proeven van een bruidstaart verschillende stukjes cake proeven met daarop diverse smaken gesmeerd. Neem rustig de tijd om alles goed te proeven. Zorg ervoor dat je geen andere smaken meer in je mond hebt (zoals koffie of pepermunt). Als je een aantal smaken na elkaar proeft, is het verstandig om dit niet te snel te doen. Neem even een slokje water tussendoor, zodat de vorige smaak goed weg is uit je mond. Als je al weet wat je gaat drinken bij de taart, neem dit ook mee. Zo kunnen jullie proeven hoe de combinatie is.

Hoeveel mag je proeven, met wie ga je proeven en wat kost het?

Vaak maakt de patissier een selectie uit 7 tot 9 smaken. Je neemt natuurlijk je aanstaande mee en vaak kan je nog wel een persoon extra meenemen. Het is vaak niet de bedoeling dat je de hele familie meeneemt. Ben je dit wel van plan? Geef dit van tevoren aan, dan kunnen ze hier in de voorbereidingen rekening mee houden. Of je een bruidstaarten-proeverij moet betalen, verschilt per patissier. Bij FLOAK is een eenvoudige proeverij gratis, een uitgebreide kost €25,00. Tijdens een eenvoudige proeverij wordt een aantal smaken gepresenteerd die het bruidspaar heeft uitgekozen, of uitgekozen door FLOAK. Bij de uitgebreide proeverij zit ook een klein taartje, mogelijk al met ideeën voor de grote taart.

Ben jij nog opzoek naar een patissier voor jullie bruidstaart? Bekijk onze website of onze webpagina over bruidstaarten.

Liefs,

Lynsey
Team Trouwdag.nl

Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Laat een opmerking achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.