Advies van ondernemers aan bruidsparen

Door de maatregelen omtrent het coronavirus gaan veel bruiloften niet door, worden verplaatst of in een ander jasje gestoken. Dit is natuurlijk een ramp voor de bruidsparen maar zeker ook voor de ondernemers in de trouwbranche! Hun inkomsten vallen weg nu een deel van het trouwseizoen abrupt wegvalt.

Hoogseizoen

Vooral jonge ondernemers die het alleen van hun eigen inkomen moeten hebben worden geraakt. Ondernemers in de trouwbranche verdienen van april tot en met september hun hele inkomen voor de rest van het jaar. Het gaat vaak om duizenden euro’s die ze mislopen en als je geen reserves hebt opgebouwd of die mogelijkheid nog niet hebt gehad omdat je bijvoorbeeld net bent begonnen kan het lastig zijn om het een tijdje vol te houden.

Het organiseren van een bruiloft is al een hele klus, laat staan als je deze ook nog moet verschuiven. Iedereen moet maar net op de nieuwe datum kunnen. Een oplossing kan zijn om doordeweeks te trouwen. Veel speciale data’s vallen in 2020 in het weekend dus veel weekend zijn al bezet maar er is niks op tegen om doordeweeks te trouwen zeker gezien de situatie met het coronavirus waar we ons nu in bevinden.

Doordeweeks

Het advies van de ondernemers is dan ook: trouw doordeweeks! Doordeweeks trouwen is vaak goedkoper en de ondernemers die je nodig hebt om van jullie bruiloft een prachtige dag te maken zin vaak gewoon beschikbaar en een fijne bijkomstigheid is dat je het waarschijnlijk niet heel lang hoeft uit te stellen (natuurlijk afhankelijk van de maatregelen omtrent het coronavirus). Als je doordeweeks trouwt in 2020 blijft er ook voldoende ruimte in 2021 voor ‘nieuwe stellen’ om te trouwen en de ondernemers houden zo toch voldoende inkomsten om rond te komen.

Hoop jij in 2020 nog te trouwen en wil jij inspiratie op doen? Bij ons vind je diverse lokale ondernemers die in deze tijd wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken!

Liefs,

Lynsey
Team Trouwdag.nl

Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Laat een opmerking achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.