10 tips voor het perfecte huwelijksaanzoek

Huwelijksaanzoek ring verloven wolken header

Ben jij van plan om je geliefde ten huwelijk te vragen? Of heeft jouw vriend/vriendin een kleine hint nodig, een duwtje in de goede richting of wil je je beste vriend misschien een handje helpen? Dan is dit blog precies wat je nodig bent! Wij geven je 10 handige tips waardoor het gewoon niet mis kan gaan met dat aanzoek en een JA (bijna) gegarandeerd is!

  1. Schoonouders om toestemming vragen

Het is een oude traditie, maar één waar je eigenlijk niet onderuit kan: je schoonouders om toestemming vragen. Het is traditie om de vader of schoonouders als eerste om de hand te vragen. Nog een kleine tip: het wordt ook altijd erg gewaardeerd om de ouders van beide kanten als eerste te bellen na het aanzoek!

  1. Houd het geheim!

Als je eenmaal in je hoofd hebt om een huwelijksaanzoek te doen, wordt het erg lastig om het stil te houden. Dat begrijpen wij heel goed. Het is dan ook echt geen gek idee om dit aan een of twee dierbaren te vertellen. Maar pas hiermee alsjeblieft op! Want ook zij hebben er moeite mee om het stil te houden en hoe meer mensen je het vertelt, hoe groter de kans is dat het uitkomt…

  1. Verlovingsring

De verlovingsring mag natuurlijk niet ontbreken! Vind je het lastig om te achterhalen wat de ringmaat is? Tip: vraag het een vriendin of haal stiekem een ring die weinig gedragen wordt uit het sieradenbakje. Kijk voor ons aanbod in sieraden:

  1. Wees goed voorbereid

Hoe stoer je ook bent, wanneer jij je geliefde ten huwelijk gaat vragen, komen er hoogstwaarschijnlijk wel wat zenuwen bij kijken. Het is daarom een goed idee om het aanzoek goed te plannen en eventueel een lijstje op te stellen.

  1. Zorg voor een plan B

Niks is zo onvoorspelbaar in Nederland als het weer. Daarom de gouden tip: heb jij je aanzoek buiten gepland? Zorg voor een plan B! Vooral ook wanneer je het met andere mensen hebt gepland of van overige elementen afhankelijk bent. Niks is zo stressvol dan dat dit in de soep loopt en je geen alternatieven hebt! Zorg gewoon voor een plan B en er is niks aan de hand!

  1. In het weekend

Uiteraard is het altijd een goed moment om je geliefde ten huwelijk te vragen, maar hoe heerlijk is het om dit te doen op een vrijdag of andere een dag in het weekend? Je hebt hierna nog veel tijd samen om ervan te genieten, langs vrienden en familie te gaan om het te vertellen of het samen te vieren!

  1. Uitstapje

Veel mensen kiezen ervoor om een huwelijksaanzoek te plannen tijdens een trip. Denk hierbij aan een weekendje weg (de Eiffeltoren in Parijs) of een vakantie verder weg. Dit is een erg mooie gedachte omdat de plek dan ook altijd een speciale herinnering zal hebben. Daarnaast zijn jullie dan waarschijnlijk al helemaal in romantische en relaxte sferen!

  1. Dierbare herinnering

Het is net zo waardevol om het aanzoek op een plek te doen die voor jullie beiden speciaal is. Denk hierbij aan het restaurant waar jullie voor het eerst samen aten, de kroeg waar jullie elkaar tegenkwamen, het bankje waar jullie voor het eerst zoenden enzovoort. Ook door het toevoegen van attributen die symbool staan voor jullie relatie, maak je van dit moment echt iets speciaals!

  1. Film het!

Het aanzoek is het begin van jullie verhaal, jullie sprookje. Het is ontzettend leuk voor later om dit moment terug te kunnen kijken. Het is daarom een goed idee om ergens een camera te installeren tijdens het aanzoek of te vragen of iemand het filmt.

  1. Vanuit je hart

Jij weet het beste wat bij je partner past en wat hij/zij waarschijnlijk het leukste zal vinden als huwelijksaanzoek. Vertrouw hierop! Niet iedereen hoeft een groots en meeslepend aanzoek, de meesten zullen liever iets kleins en intiems verlangen. Laat je daarom niet intimideren door alles wat je tegenkomt op het internet. Go with your guts!

Voor welk optie kies jij? Wij zijn erg benieuwd! Heb jij al een huwelijksaanzoek gedaan? Deel deze dan met ons in de comments en inspireer anderen. Vergeet ook niet mee te doen met onze winactie om een videograaf te winnen op jouw bruiloft!

 

Liefs,

Team Trouwdag.nl

Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Laat een opmerking achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.